Geluid Previous

Nicolaaskerk Purmerend

Spraakverstaanbaarheid is tijdens de diensten van de geloofsgemeenschap HH. Nicolaas- en Catharina in de Nicolaaskerk te Purmerend van groot belang. Daarnaast worden de diensten ondersteund met beeld en geluid. Daarom viel de keuze op de Bose Panaray MA12EX Line Array luidspreker. De luidsprekers zijn in twee kolommen van elk drie line array luidsprekers geplaatst. Door deze opstelling is het geluid gelijkmatig verdeeld en worden hinderlijke delay tijden geminimaliseerd.

Eenvoudige bediening

Voor de besturing is de Bose ControlSpace ESP 1240 automixer gecombineerd met het CC64 bedieningspaneel en de PowerMatch PM4250 versterker. Voor degene die de techniek verzorgt kan de audio installatie middels vijf draaiknoppen bedienen.  Op het heldere LCDscherm zijn de instellingen duidelijk te lezen.

Beeld

Voor de weergave van beeldmateriaal wordt een doorzicht spanscherm van 163 inch gecombineerd met een krachtige beamer inclusief groothoeklens. Het spanscherm bevindt zich achter het altaar. Het gebruik van beeldmateriaal is ad hoc. Door projectie van het beeld vanaf de achterzijde van het spanscherm is het mogelijk om de apparatuur achter elegante gordijnen uit het zicht te houden.

In de Mariakapel is een 65 inch display gemonteerd op een trolly. Op deze wijze kan het scherm flexibel ingezet worden.

Nicolaaskerk

In Purmerend is de Nicolaaskerk is een opvallende verschijning. Vanuit alle hoeken van de stad is de koepel te zien. Het gebouw is ontworpen door stadsarchitect W.A. Scholten en is gebouwd tussen 1851 en 1853. Sinds 1976 is het kerkgebouw een rijksmonument. De Nicolaasparochie is vanaf 1989 in het gebouw aan de Kaasmarkt gevestigd.

Project:

Nicolaaskerk

Locatie:

Purmerend

Functionaliteit:

Audio- en beeldvoorzieningen

Installateur:

Inferno Audio Visueel