Beeld en Geluid in uw Kerk.

Elke situatie is uniek en verschilt; zowel praktisch als ook op het gebied van de gebruikerswensen en eisen welke gesteld zullen worden. Graag kijken
wij van Kerk AV daarom samen met u hoe nieuwe ontwikkelingen en AV technieken ook in uw Kerk toegepast kunnen worden. Vanuit onze vestiging in Sneek leveren wij AV installaties bij Kerken in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland en ook daar buiten!

 

De Kerkdiensten kunnen door de corona-crisis op dit moment helaas niet in hun oorspronkelijke en gewenste vorm gevierd worden. Het is daarom verstandig om nu te kijken hoe er desondanks naar verbinding gezocht kan worden met de Kerkleden en uiteraard ook met andere bezoekers en geïnteresseerden!

Om dit te realiseren is het goed om de verschillende mogelijkheden zorgvuldig te onderzoeken en graag denken wij als Kerk AV daarin met u mee!
 
Zo zijn er bijvoorbeeld al eenvoudige en betaalbare oplossingen beschikbaar om op een eenvoudige manier een livestream op te zetten via bijvoorbeeld Youtube en/of Facebook !
 
Wij kunnen hiervoor een complete plug-and-play set leveren, bestaande uit een Full-HD ‘Box-camera’, Full-HD Webstreamer en draadloze microfoon;
vanaf € 1795,00 incl. btw.

Maar ook wanneer er momenteel al gebruik gemaakt wordt van een audio-livestream via bijvoorbeeld Kerkomroep.nl of Kerkdienstgemist kunnen wij u helpen en ondersteunen bij het omzetten naar een video-livestream!
 
Er zijn diverse oplossingen denkbaar welke aan kunnen sluiten op uw bestaande AV voorzieningen en zo de livestream te kunnen integreren!

 

 

 

"We hebben afgelopen zondag, een familie zondag gehad, met twee diensten en tussendoor spelletjes, koffie drinken en een maaltijd in de zalen. De handheld microfoon werkt hierbij ook echt super, ook in de zalen is er een goede spraakverstaanbaarheid aanwezig!
Verder maken wij gebruik van een bijbehorende App: Ik vind het erg fijn om zelf eea in te kunnen stellen qua volumes van de microfoons en ook van de ringleiding bijvoorbeeld".

 

Gert Oostindie
Geluidstechnicus CGK Enschede – Maranathakerk

 

Meer dan 20 jaar ervaring

 

Met meer dan 20 jaar ervaring in deze branche nemen wij onze klanten graag bij de hand en gaan wij voor in het hele traject of werken wij proactief samen met uw elektrotechnisch installateur, aannemer, projectinrichter of ICT leverancier. Van advies tot installatie.

Geluid

 

Is de spreker op elke plaats in de Kerk goed verstaanbaar? Komt de muziekweergave van het koor of de band goed tot zijn recht? Beschikt de Kerk over een ringleidingsysteem zodat ook slechthorenden betrokken blijven bij de dienst?


Een goede en verstaanbare geluidsinstallatie is essentieel voor de hedendaagse Kerkdienst.

Het is van belang dat het gesproken woord ongehinderd en helder bij de bezoekers terecht komt. Daarnaast is er ook steeds vaker een band of muziek-combo aanwezig waarmee rekening gehouden kan worden in het ontwerp van de audio voorzieningen. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen kunnen wij metingen verrichten die inzage geven in de spraakverstaanbaarheid en nagalmtijd. Deze gegevens gebruiken wij vervolgens bij het ontwerp van onze audio oplossingen.

Beeld

 

Ook de beeldvoorzieningen zijn tegenwoordig van steeds groter belang geworden in de Kerk. Denk aan ondersteuning bij de Prediking, de Liedteksten tijdens de samenzang en het over brengen van mededelingen voorafgaand aan de dienst.


Juist voor de traditionele Kerkgebouwen geldt dat de beeldvoorzieningen dusdanig geplaatst moeten worden dat deze geen afbreuk doen aan het authentieke karakter van het Kerkgebouw. Samen met u zoeken wij daarom dan ook naar passende en creatieve oplossingen voor uw situatie.


Naast de beeldvoorzieningen ín de Kerk,

is het ook mogelijk om met cameratechnieken de mensen buiten de Kerk te bereiken. Met een livestream is het mogelijk voor mensen die zelf niet aanwezig kunnen zijn, toch de diensten mee te beleven of achteraf terug te kijken.

Bedieningsgemak

 

Flexibiliteit en bedieningsgemak. Deze twee woorden staan centraal in het ontwerp van een audiovisuele installatie.


Dankzij de grote verscheidenheid aan activiteiten wordt vaak een flinke mate van flexibiliteit gevraagd van de AV voorzieningen. Door gebruik te maken van slimme technieken is het mogelijk om grote delen van de AV voorzieningen te automatiseren. Daarmee kunnen we het gebruiksgemak optimaliseren, zonder daarbij afbreuk te doen aan de veelzijdigheid en de flexibiliteit van de installatie. Uiteraard vraagt dit om maatwerk aangezien elke situatie anders is. Niet alleen wat betreft de vormgeving en de akoestiek, maar ook de praktische wensen en eisen die gesteld worden.


Graag zoeken wij daarin samen met u naar de beste oplossingen en toepassingen.

Kerk-AV is onderdeel van Audio Visueel Installatiebedrijf Inferno AV.

Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.

Zelf installeren? 

Wij stellen graag een pakket voor u samen!